Geld Lenen Auto Kopen Top Aanbieders!

Hier vindt je alle aanbieders waar je geld kunt lenen om een auto te kopen.

  • The results are being filtered by the organization: 2. A-Krediet.nl autolening
Categories: Autofinanciering
Return to top.

Geld lenen voor auto kopen, waar kun je terecht

Heb je een nieuwe auto op het oog dan kun je ervoor kiezen om voor de betaling gebruik te maken van een autokrediet of een autolening. Als je je spaargeld er niet voor wilt of kunt aanspreken dan zijn er verschillende aanbieders die het mogelijk maken om de auto met gebruik van een krediet of lening te kopen.

Autokrediet via de dealer

De meeste autodealers bieden de mogelijk om een nieuwe auto op afbetaling te kopen. In tegenstelling tot een autolening die je bij een bank af kunt sluiten betreft dit vaak een zogenaamd niet-doorlopend krediet of in andere woorden huurkoop.

Bij een huurkoop situatie weet je vooraf:

  • De maandlasten
  • De looptijd
  • Het vaste rentepercentage
  • Het kredietbedrag

Gedurende de looptijd ben je geen eigenaar van de auto. Pas na de betaling van de laatste termijn is de auto jouw eigendom. Doet zich gedurende de looptijd een onverwachte gebeurtenis voor waardoor je de termijnen niet langer kunt betalen dan kan en mag de autodealer de auto terughalen of verkopen als je nog meer dan 25% van het originele totaalbedrag hebt openstaan.

Autoleningen en banken

De grote banken zoals ING, Rabobank, SNS Bank en ABN AMRO bieden hun klanten de mogelijkheid om een persoonlijke lening af te sluiten voor de aankoop van een auto. Als je een persoonlijke lening afsluit dan ontvang je het geleende bedrag in een keer op je betaalrekening. Gedurende de looptijd van de lening verandert de rente niet en betaal je iedere maand hetzelfde bedrag. Uiteraard is het mogelijk om tussentijds meer en/of extra terug te betalen. In de meeste gevallen zijn hier geen extra kosten aan verbonden.

Samen met de bank bespreek je de looptijd van de persoonlijke lening. Zorg er altijd voor dat de looptijd van de autolening niet langer is dan de verwachte levensduur van de auto die je wilt aankopen. Je wilt niet nog langer afbetalen terwijl je al aan de volgende auto bent begonnen. Daarnaast zal de bank je adviseren over de mogelijkheden in geval van overlijden gedurende de looptijd van de lening. Je kunt risico’s verzekeren zodat je nabestaanden, tijdens een toch al vervelende periode, niet met een restschuld worden opgezadeld.

Andere kredietverstrekkers en autoleningen

Naast de reguliere banken zijn er ook andere kredietverstrekkers waar je terecht kunt voor het afsluiten van een lening voor de aankoop van een auto. Er zijn een aantal verschillen tussen een bank en een kredietverstrekker:

  • De bank heeft naast het verstrekken van leningen activiteiten zoals rekeningenbeheer, aanbieden van verzekeringen en vermogensbeheer.
  • Een kredietverstrekker verstrekt alleen leningen en kredieten
  • Banken zijn vaak grote ondernemingen terwijl kredietverstrekkers doorgaans kleiner zijn
  • De bank haalt haar inkomsten onder meer uit rentes op verstrekte leningen en heeft daarnaast inkomsten op het gebied van verzekeringen en het beheren van geld
  • Kredietverstrekkers halen hun omzet uit rente op lopende leningen en kredieten

Zorg bij het kiezen voor een kredietverstrekker dat je zaken doet met een door de AFM (Authoriteit Financiële Markt) erkende instantie. Erkende bedrijven zijn in het bezit van een vergunning die of door de AFM of DNB (De Nederlandsche Bank) is afgegeven.

Betrouwbare ondernemingen zijn onder meer:

Als je een krediet wilt afsluiten vraag dan altijd offertes aan bij verschillende kredietverstrekkers. Vergelijk de aanbiedingen goed met elkaar en zet de belangrijkste voorwaarden goed voor jezelf op een rij. Beslis zeker niet te snel en laat jezelf niet dwingen om ‘tussendoor’ een handtekening te zetten.

Verplichte krediettabel

De kredietverstrekkers zijn allemaal verplicht om in aanbiedingen en schriftelijke reclames een krediettabel op te nemen. Deze tabel vermeld:

  • Kredietbedrag
  • Maandelijks termijnbedrag
  • Jaarlijks kostenpercentage
  • Looptijd van de overeenkomst
  • Totaalbedrag wat je als consument uiteindelijk betaald (=kredietbedrag plus alle bijkomende kosten)

Je kunt door het vergelijken van de diverse krediettabellen veel informatie vergaren. De aanbieders zijn verplicht om de krediettabel op identieke wijze weer te geven. Zo kun je snel een vergelijking maken tussen de duurste en goedkoopste aanbieder.

Vergelijken en afwegen: het loont

Bij het afsluiten van een autolening of autokrediet loont het om de diverse producten goed met elkaar te vergelijken. De rentepercentages op zogenaamde huurkoop via de autodealer liggen doorgaans hoger dan die op een lening bij de bank of krediet verstrekkende instantie. Ten slotte kunt u ook nog eens een kijkje nemen op deze site waar u ook een vergelijking vind van alle autolening aanbieders en meer informatie kunt vinden over geld lenen voor auto.